BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Romani  /  Britanski muzej propada Dejvid Lodž

Britanski muzej propada
Dejvid Lodž

18.00KM 14.00KM

Autor: Dejvid Lodž
Izdavač: BIBLIONER

Roman govori o čoveku koji provodi dane čitajući, što ga stvara nesposobnim da razgraniči šta je zaista stvarnost, a šta književna fikcija.

Kategorija:

Opis

Adam Eplbi, glavni junak, oženjen je, ima troje dece i opseda ga misao da mu je supruga Barbara i po četvrti put trudna. On ima dvadeset pet godina, postdiplomac je koji u čitaonici britanskog muzeja dane provodi spremajući završnu tezu.
Adam je sklon fantazijama, sanjarenju, i u tom stanju ne može da napravi razliku između života i književnosti. Zato je Dejvid Lodž u ovom romanu oponašao neke od svetskih klasika, pa shodno tome u njemu srećemo neke opštepoznate književne likove: od Klarens Dalovej, Virdžinije Vulf, do Moli Blum, Džejmsa Džojsa.
Adam će upravo u jednom od romana naći kafkijansku administrativnu zavrzlamu da bi produžio člansku kartu za čitaonicu, ali on beži od stvarnosti, koja je i više nego podređena rimokatoličkom načinu života. On i njegova supruga ne smeju da koriste sredstva za kontracepciju, pa samim tim nemaju kontrolu nad bračnim natalitetom.
Tako ovaj roman otvara dve teme: moralna ili religiozna i književna.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Autor knjige

Radivoje Dinulović

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Britanski muzej propada
Dejvid Lodž”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina