BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Autobiografije, Biografije, Evoluta, Istorija  /  KRALJICA DRAGA OBRENOVIĆ (Ana Stolić)

KRALJICA DRAGA OBRENOVIĆ
(Ana Stolić)

27.50KM

Autor: Ana Stolić

Izdavač: Evoluta

Život Drage Obrenović u svetlu političkih zbivanja, njenog odnosa sa Rusijom i uticaja na dvor. Opisan je i njen odnos sa kraljem i njihova velika ljubav. Zanimljiva biografija o životu kraljice koja nije bila omiljena u narodu. Kraljica koja je uspela da se izdigne iznad društva koje je nije poštovalo.

Opis

„Kada je kralj Aleksandar Obrenović jula 1900. godine obavestio ljude iz svoje vlade o tome da namerava da se oženi gospođom Dragom Mašin, procesi razgradnje jednog sistema državne vlasti u Kraljevini Srbiji, čije su pukotine bile vidljive godinama, dobili su novo ubrzanje. Ponevši kraljevsku krunu, Draga Mašin je u svesti savremenika i u kasnijoj istoriografiji koja je ponudila objašnjenje za zaveru, surovo ubistvo kralja i kraljice i dinastijčki Prevrat, ispunila, mora se priznati uspešno, znatan deo praznog prostora u tumačenjima i interpretacijama učinaka vladavine Obrenovića u celini…

Kraljica Draga se, dospevši na presto, samo uklopila u već postavljenu scenu, koju je davno aranžirao kralj Milan Obrenović… Prelazeći granicu dopuštenog, postala je jedan od najistaknutijih simbola omrznute vladavine i, svakako, najveća antiheroina srpske istorije. Sigurno je da nije svesno preuzela na sebe teret nestanka dinastije. Odbijajući da napusti kralja Aleksandra i ode iz Srbije, pokazala je da joj je povratak na drugu stranu nemoguć i da je više cenila kraljevski purpurni pokrov, kojim nikada nije bila prekrivena, od usamljeničkog života u izgnanstvu (iz knjige dr Ane Stolić „Kraljica Draga Obrenović“).

Dodatne informacije

Težina 535 kg
Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “KRALJICA DRAGA OBRENOVIĆ
(Ana Stolić)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina