BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Autobiografije, Biografije, Evoluta, Istorija  /  KRALJICA DRAGA OBRENOVIĆ (Ana Stolić)

KRALJICA DRAGA OBRENOVIĆ
(Ana Stolić)

27.50KM

Autor: Ana Stolić

Izdavač: Evoluta

Život Drage Obrenović u svjetlu političkih događaja, njen odnos prema Rusiji i utjecaj na dvoru. Opisuje se i njezin odnos s kraljem te njihova velika ljubav. Zanimljiva biografija o životu kraljice koja nije bila omiljena u narodu. Kraljica koja se uspjela izdići iznad društva koje je nije poštovalo.

Nema na zalihi

Opis

„Kada je kralj Aleksandar Obrenović u srpnju 1900. obavijestio narod svoje vlade da namjerava oženiti gospođu Dragu Mašin, procesi razgradnje sustava državne vlasti u Kraljevini Srbiji, čije su pukotine bile vidljive godinama, dobili su novi zamah. ubrzanje. Nositeljica kraljevske krune, Draga Mašin je u svijesti suvremenika i u kasnijoj historiografiji koja je nudila objašnjenje urote, svirepog ubojstva kralja i kraljice i dinastičkog udara, ispunila, mora se priznati uspješno, znatan dio praznog prostora u interpretacijama učinaka vladavine Obrenovića u cjelini…

Kraljica Draga se, došavši na prijestolje, samo uklopila u već zacrtanu scenu koju je davno uredio kralj Milan Obrenović… Prešavši granicu dopuštenog, postala je jedan od najistaknutijih simbola omražene vladavine i , svakako, najveća antijunakinja srpske povijesti. Sigurno je da nije svjesno preuzela na sebe teret nestanka dinastije. Odbivši da napusti kralja Aleksandra i napusti Srbiju, pokazala je da joj je nemoguć povratak na onu stranu i da više ceni kraljevski purpurni veo, kojim nikada nije bila pokrivena, nego samotnjački život u izbeglištvu (od knjiga dr. Ane Stolić „Kraljica Draga Obrenović“).

Dodatne informacije

Težina 535 kg
Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “KRALJICA DRAGA OBRENOVIĆ
(Ana Stolić)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina