BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Clio  /  Mozak i unutrašnji svet Mark Solms, Oliver Turnbul

Mozak i unutrašnji svet
Mark Solms, Oliver Turnbul

35.50KM

Autor: Mark Solms, Oliver Turnbul

Izdavač: Clio

Ova knjiga je fantastičan, odlučan, temeljan i taktičan napor da se na novi način priđe najstarijem pitanju od svih – tajanstvenom odnosu tela i uma.

Kategorija:

Opis

U pokušaju da smeste psihijatrijsko znanje i obuku budućih psihijatara direktnije u kontekst savremene biologije, autori skiciraju početke novog intelektualnog okvira za psihijatriju koji polazi iz tekućih bioloških znanja o odnosu uma prema mozgu.

Najznačajnije otkriće Marka Solmsa je otkriće mehanizama sanjanja u prednjem mozgu. Mnogi naučnici su se bavili istraživanjem sanjanja i pre dr Solmsa, ali je on prvi koji je otkrio nešto što je promicalo njegovim prethodnicima. Pre predstavljanja ovog otkrića, on vodi čitaoca na zanimljivo putovanje kroz neurofiziologiju i neuroanatomiju i dalje, kroz svesne i nesvesne procese, kroz tajanstvene puteve pamćenja, kroz egzistencijalno važne sisteme emocija, kroz jezik i njegovu upotrebu u psihoterapiji, sve do genetike i polnih razlika. Ipak, centralno mesto pripada snovima. Autor daje poseban prostor temeljnom neuropsihološkom ispitivanju najzagonetnijeg od svih psihičkih fenomena.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Mozak i unutrašnji svet
Mark Solms, Oliver Turnbul”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina