BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Ekonomija, Plato izdavaštvo  /  Velika degeneracija Nil Ferguson

Velika degeneracija
Nil Ferguson

13.50KM

Autor: Nil Ferguson
Izdavač: PLATO

Jedan od najvažnijih britanskih i svetskih istoričara, harvardski profesor, Nil Ferguson, u ovoj knjizi razmatra uzroke opšte ekonomske degeneracije bogatih zemalja, uočavajući presudnu vezu između kapitala, korporacija i glomaznih institucija koje dobijaju ulogu posrednika u podeli profita. Kultura konzumerizma, zabave, bezbrižnosti našla se pod njegovom kritkom u ovoj knjizi, koja je poziv na krupne reforme radi očuvanja civilizacije.

Opis

Šta uzrokuje ekonomsko posrtanje bogatih zemalja? Simptomi opadanja su svugde oko nas: spor rast, ogromni dugovi, povećana nejednakost, starenje populacije, asocijalno ponašanje. Ali zbog čega je sve pošlo po zlu? Odgovor, kojeg Nil Ferguson traži u ovoj knjzi, krije se u činjenici da institucije – komplikovan okvir unutar kojeg društvo može da procveta ili da propadne – počinju da se degenerišu.

Sa karakterističnim oduševljenjem i istorijskim uvidom, Ferguson analizira uzroke ove stagnacije i njenih dubokih posledica na budućnost Zapada. Velika degeneracija je oštra optužba epohe bezbrižnosti i zadovoljstva – i da bi se sprečio slom naše civilizacije, Ferguson upozorava, biće potrebno herojsko vođstvo i radikalna reforma.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 56 × 23 × 27 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Velika degeneracija
Nil Ferguson”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina