BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Clio, Istorija  /  Austrougarska i nastanak Albanije: (1896-1914) Dušan Fundić

Austrougarska i nastanak Albanije: (1896-1914)
Dušan Fundić

24.00KM

Autor: Dušan Fundić

Izdavač: Clio

„Knjiga Dušana Fundića predstavlja originalno naučno delo. Njeni zaključci zasnovani su, prvenstveno, na arhivskoj građi bečkog arhiva. U odnosu na dosadašnja istraživanja napravljen je značajan pomak uz korišćenje odgovarajućeg metodološkog pristupa kojim je izvršena nijansirana analiza istraživačkog problema.“ (iz recenzije akademika Ljubodraga Dimića)

Kategorije: ,

Opis

„Rukopis ove knjige predstavlja vredan doprinos ne samo srpskoj, nego i svetskoj istoriografiji, humanističkim i društvenim naukama. On će posebno obogatiti

naš fond znanja o istoriji Austrougarske, Albanaca i Balkanskog poluostrva, ali će upotpuniti i svetska istraživanja složenog odnosa između imperija i nacija. U njemu su na lep i originalan način ukrštena istoriografska, arhivska istraživanja i postojeće, sociološke i antropološke teorije nacija i nacionalnih identiteta. U tome, on korespondira sa najnovijim savremenim akademskim kretanjima. Tu je glavna snaga i doprinos rukopisa kojim se jedan mlad istraživač na najbolji način predstavlja stručnoj, ali i najširoj čitalačkoj javnosti.“ (iz recenzije prof. dr Miloša Kovića)

„Doprinos Dušana Fundića boljem razumevanju ovog istorijskog fenomena je nesumnjiv – utemeljena u iscrpnim istraživanjima arhivske građe u Beču i albanskih izvora, kao i relevantne literature, u dosluhu sa teorijskim pristupima na polju studija nacionalizma, neopterećena nacionalističkim debatama o delikatnoj temi iz moderne istorije, njegova monografija je dragocen istoriografski prilog.“ (iz recenzije dr Dragana Bakića)

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Austrougarska i nastanak Albanije: (1896-1914)
Dušan Fundić”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina