BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Istorija, Službeni glasnik  /  Civilizacija (Najl Ferguson)

Civilizacija
(Najl Ferguson)

29.00KM

Autor: Najl Ferguson

Izdavač: Službeni glasnik

Strahujući da se era prevlasti zapadne civilizacije približava svom kraju, Ferguson, koga Tajms naziva najbriljantnijim istoričarem svoje generacije, razmatra zašto je Zapad u prethodnim vekovima bio dominantan, otkrivajući šest ubistvenih aplikacija koje su to omogućile.

Dostupno uz narudžbu

Opis

Strahujući da se era prevlasti zapadne civilizacije približava svom kraju, Ferguson, koga Tajms naziva najbriljantnijim istoričarem svoje generacije, razmatra zašto je Zapad u prethodnim vekovima bio dominantan, otkrivajući šest ubistvenih aplikacija koje su to omogućile:

Konkurencija. U malim evropskim državama postojalo je mnoštvo konkurentskih korporativnih tela.

Nauka. Glavni naučni prodori u 17. veku dogodili su se u zapadnoj Evropi.

Privatna svojina. Pojava sistema društvenog i političkog poretka zasnovanog na pravima privatne svojine i predstavništvu vlasnika imovine u izabranim zakonodavnim telima.

Medicina. Gotovo sva dostignuća u 19. i 20. veku u zdravstvenoj zaštiti, uključujući kontrolu tropskih bolesti, ostvarili su ljudi iz Zapadne Evrope i Severne Amerike.

Potrošačko društvo. Industrijska revolucija odigrala se tamo gde su postojale istovremeno: ponuda tehnologija koje unapređuju proizvodnju i tražnja za boljim i jeftinijim dobrima.

Radna etika. Zapadnjaci su prvi na svetu spojili ekstenzivniji i intenzivniji rad s višim stopama štednje, omogućavajući postojanu akumulaciju kapitala.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 56 × 23 × 27 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Civilizacija
(Najl Ferguson)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina