BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Clio, Istorija  /  Oksfordska istorija hrišćanstva II izdanje tvrdi povez Džon Mekmaners

Oksfordska istorija hrišćanstva II izdanje tvrdi povez
Džon Mekmaners

72.00KM

Autor: Džon Mekmaners

Izdavač: Clio

Obuhvatajući dve hiljade godina uzbudljivih verskih, kulturnih i političkih događaja, koji su odsudno uticali na civilizacijski tok, ova jedinstvena studija predstavlja najpristupačniju istoriju hrišćanstva ikada objavljenu – podjenako značajnu za stručnjake, koliko i za širu čitalačku publiku.

Kategorije: ,

Opis

Oksfordska istorija hrišćanstva kolektivno je delo devetnaest vrhunskih stručnjaka iz oblasti istorije religije. Istražujući bogato nasleđe hrišćanstva, autori su na razumljiv i verodostojan način obradili sve značajne aspekte ove vere i dočarali vitalnost njene misli i bogatstvo njene kulture.

U drugom izdanju izbrisana je podela studije na dva toma, te se čitalac na jednom mestu može obavestiti o dugom razvoju hrišćanstva, od njegovih početaka do današnjih dana.

Prvi tekstovi posvećeni su najranijim hrišćanskim zajednicama, apostolu Pavlu i rimskom caru Konstantinu, uticaju Karla Velikog na širenje hrišćanstva, te značaju srednjovekovne sholastike Tome Akvinskog. Duboke promene koje su se desile tokom reformacije i prosvetiteljstva detaljno su obrađene u poglavljima koja nude portrete ključnih ličnosti kao što su Erazmo, Luter, Kalvin, Vesli i Ruso. Zaseban segment knjige posvećen je hrišćanstvu nakon 1800. godine, te načinima na koje se ono praktikuje u Britaniji i Evropi, Severnoj i Južnoj Americi, Indiji i Dalekom Istoku, čime je podrobno ukazano na svu njegovu raznovrsnost. U završnici studije autori razmatraju pitanja savremene hrišćanske teologije, svesti i vere i istražuju nove oblike hrišćanske zajednice. Ova živopisno ispričana studija se, sledstveno tome, sasvim opravdano može nazvati kapitalnom i sveobuhvatnom.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Oksfordska istorija hrišćanstva II izdanje tvrdi povez
Džon Mekmaners”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina