BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Evoluta, Istorija, Umjetnost  /  U operskoj loži (Jovan Šuica)

U operskoj loži
(Jovan Šuica)

31.50KM

Autor: Jovan Šuica

Izdavač:  Evoluta

Mali leksikon od 25 opernih djela poredanih abecednim redom i osobnim opisom: ime, kada i gdje je rođena, ime oca, zanimanje, broj djece i, naravno, rubrika — “karakteristike”.

Za čitatelje željne bilješki, a ne pisama, poslužit će dio sastavljen od pet-šest rečenica pod naslovom: “U nekoliko riječi”. Sve to uklopljeno u razgovor dvojice vremešnih gospodina. Pričaju, čitaju, izmišljaju, hvale se, lažu na sve tonove.

Nema na zalihi

Kategorije: , ,

Opis

Ne postoji nijedna primadona na svijetu, koju nisu poznavali, niti kompozitor, kojemu nisu pisali note. Ni jedno ni drugo ne znaju kada je rođen. Prvi strastveni zaljubljenik u operu, barem tako kaže, otputovao je s Mozartom u Prag, drugi je brisao Verdijeve suze u Veneciji, nakon kraha na premijeri “Traviate”.

Posvećeno posjetiteljima Beogradske opere.

Plišani zastor će se otvoriti i vi ćete kroz imaginarno ogledalo koje dijeli pozornicu od gledališta, poput Alise u zemlji čudesa, ući u SVIJET OPERE.

Kad biste ovu knjigu čitali naglas, morali biste pjevati. U OPERI se ne govori – u njoj se pjeva. Prihvatite li ovu igru ​​od samog početka, onda budite spremni suočiti se s junacima, koji pjevaju nesretnici, pjevaju ranjeni, pjevaju umirući, i to najljepšim glasom.

Pjevaju i kad su sretni i zaljubljeni, ali tada pjevaš i ti.

Svijet opere je prekrasan. Nigdje, na ovoj planeti, pod istim krovom nećete naći: bogove i prodavače igračaka, svećenike, vještice, slikare, Kineze, dvorsku ludu, šefa policije, faraona, revolucionare, kapetane ratne flote, kavalira s ružom, toreadora bez bik, apotekar, pakao…

Najfantastičniji turistički aranžman ponudit će vam opera. Pod istim krovom vidjet ćete slike i boje Španjolske, Galije, Škotske, Afrike, Rusije, Japana, Egipta, Amerike.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “U operskoj loži
(Jovan Šuica)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina