BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Istorijski romani, Plato izdavaštvo  /  Sudbine (Miroslav Popović)

Sudbine
(Miroslav Popović)

20.00KM

Autor: Miroslav Popović
Izdavač: PLATO

Bezimena vojvođanska varošica u kojoj se odvija radnja Popovićevog romana Sudbine, pred sam početak Drugog svjetskog rata i u prvim godinama okupacije, postaje svojevrsni „sabirni centar“ mnogobrojnih ljudskih sudbina koje su se u njoj stekle, slučajno ukrstile i gotovo bez traga ostale zaboravljene u smutnim vremenima i pogrešnim istorijskim događajima. Pripovjedačevo oko u ovoj hronici palanačkog života usmjereno je na obične, male ljude, različitih vjera, nacija, obrazovanja, imovinskog i klasnog statusa, kojima je zajednički pokretač – da prožive koliko-toliko lijepo svoje živote.

Opis

Slika rata, koji nastupa iznenada, nije prikazana sa mnogo istorijskog naboja, već više kao okidač sudbine, Usud, granična situacija u kojoj se lome životi mnogih junaka i mijenjaju njihove političke i klasne, a zapravo sudbinske, pozicije.

Tragički tonovi u ovoj naraciji postignuti su smjenjivanjem slika srećnog zajedničkog života domaćih Švaba, Srba, Jevreja, bili oni majstori, radnici, intelektualci ili industrijalci, sa slikama podvojenosti, nepovjerenja, straha, mržnje, poniženja i jednog krajnjeg odljuđenja koje je, nepozvano, zaposjelo sudbine tih dotad srećnih ljudi.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 56 × 23 × 27 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Sudbine
(Miroslav Popović)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina