BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Klasična književnost, Lom, Romani  /  Kapetanova kći Aleksandar Sergejević Puškin

Kapetanova kći
Aleksandar Sergejević Puškin

12.50KM

Autor:  Aleksandar Sergejevic Puškin
Izdavač: L.O.M.

Aleksandar Sergejevič Puškin (1799-1937) otac je ruskog književnog jezika i velike ruske književnosti. Na njemu su učili Gogolj, Dostojevski, Tolstoj, Turgenjev, Čehov i drugi veliki ruski pisci DžIDž i DžDž veka. U tom blistavom sazvežđu, Puškinov stvaralački genije izdvaja se svojom širinom, lepotom i snagom, vanrednim osećanjem umetničke mere i istine. Progresivan, humani duh njegovog dela ostavio je neizbrisiv otisak na dalji tok ruske kulture i umetnost pisane reči.

 

Opis

Puškin je, po rečima Dostojevskog: „Vanredna i možda jedinstvena pojava ruskog duha, ruski čovek u svom razvoju u kojem će se pojaviti, možda, kroz dvesta godina“.

Uz roman-poemu „Evgenije Onjegin“, Puškinovo najčuvenije i poslednje delo je Kapetanova kći. Samo tri meseca nakon završetka romana, Puškin je ubijen u dvoboju.

I posle 180 godina Kapetanova kći čita se kao da je danas pisana. Neprevaziđen Puškinov stil i živo pripovedanje, uz galeriju nezaboravnih likova, čine ovo delo jednim od najboljih romana u svetskoj literaturi i sastavnim delom školskih lektira širom sveta.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 56 × 23 × 27 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Kapetanova kći
Aleksandar Sergejević Puškin”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina