BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Clio, Klasična književnost  /  Samooblikovanje u renesansi Stiven Grinblat

Samooblikovanje u renesansi
Stiven Grinblat

33.50KM

Autor: Stiven Grinblat

Izdavač: Clio

Samooblikovanje u renesansi predstavlja nezaobilaznu knjigu za sve one koji se bave pitanjem identiteta, izučavanjem evropske renesanse, engleske književnosti i novog istorizma.

Opis

Samooblikovanje u renesansi je studija posvećena predstavama identiteta književnosti 16. veka. Grinblatovom knjigom, koja je ubrzo postala pravi klasik, započeo je pokret novog istorizma u teoriji književnosti i srodnim disciplinama. Baveći se vodećim predstavnicima engleske renesanse, kao što su Mor, Vajat, Spenser, Marlou i Šekspir, Grinblat istražuje strukturu identiteta i otkriva mnogostruke veze između renesansne kulture i oblikovanja identiteta u osvit modernog doba.
Predmet Grinblatovog istraživanja jeste analiza istorijske i kulturne uslovljenosti konstruisanja identiteta u delima navedenih pisaca: od shvatanja prema kojem je identitet „voljno podređivanje legitimnim autoritetima kao što su Bog i država“ (Spenser), do toga da identitet nastaje tek „u trenucima kada je poredak – politički, teološki, polni – narušen“ (Marlou).

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Samooblikovanje u renesansi
Stiven Grinblat”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina