BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Poezija  /  Ljubav, samoća, tišina Goran Vukojević, Miroslav Gojković, Stevo Grabovac

Ljubav, samoća, tišina
Goran Vukojević, Miroslav Gojković, Stevo Grabovac

10.00KM 8.00KM

Autor: Goran Vukojević, Miroslav Gojković, Stevo Grabovac
Izdavač: BIBLIONER

Goran je rođen 1977. godine, Stevo i Miroslav 1978.godine, sva trojica u Slavonskom Brodu. Odrasli i živjeli u Bosanskom Brodu i u jednom periodu njihovi životi su se susreli. Potom je opet svako odlazio na svoju stranu. Pa su se opet susretali. Tehnikalije iz biografija njih trojice su sasvim irelevantne za poeziju.

Kategorija:

Opis

Tako i knjiga “Ljubav, samoća, tišina” nije produkt saradnje, već prijateljstva. Ona nije toliko zbir istih poetika, čak možda ni istih promišljanja o svijetu, već više proizvod djeljenja tih misli, poezije, riječi, pa i tišine. Ona je više zbir iskustva trojice pripadnika jedne generacije, no teško je racionalizovati, zapravo nemoguće, poezija nikad i nije stvorena za to da se racionalizuje i tumači, tako je i ovu knjigu nemoguće protumačiti. Od načina njenog nastanka, do objavljivanja, Šimborska bi rekla da je zbir mnoštva nevjerovatnih slučajnosti, a neko drugi, da je gotovo nemoguće da se baš toliko slučajnosti dogodi odjednom tako u isto vrijeme. Stoga, pričati to nekom, značilo bi sve banalizovati. Ova knjiga je upravo nešto suprotno od toga, druga krajnost banalnostima u kojima živimo.

„Teško je nepristrasno govoriti o knjizi koja izražava užas i nelagodu generacije kojoj pripadaš. Govoriti o vremenu o kojem je teško pisati ne zato što nije inspirativno nego što je previše bolno vraćati se u djetinjstvo i mladost koji su bili obiljženi svim onim čime djetinjstvo i mladost ne bi trebalo biti obilježeni: ratom, stradanjem, strahom, poslijeratnim haosom i neartikulisanim, potisnutim osjećanjima. Sada, sa ove vremenske distance možemo reći da su ovo novi glasovi jedne izgubljene i žrtvovane generacije. I to je, da bude jasno, više zauzdan nekadašnji krik, nego glas. I nije ovo još jedna knjiga o nepristajanju na rat iako se on već dogodio i ispovijedanje tri svjedoka vremena o onom što nisu rekli a itekako je oblikovalo njihove živote“. Tanja Stupar Trifunović

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Autor knjige

Radivoje Dinulović

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ljubav, samoća, tišina
Goran Vukojević, Miroslav Gojković, Stevo Grabovac”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina