BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Clio, Politika  /  Geopolitika emocija Dominik Mojsi

Geopolitika emocija
Dominik Mojsi

24.00KM

Autor: Dominik Mojsi

Izdavač: Clio

Da li strah od “drugih” kao dominantna emocija Amerike i Evrope utiče na globalizaciju ili globalizacija utiče na emocije?

Kategorije: ,

Opis

Ovo je prva knjiga koja istražuje dalekosežni uticaj emocija na globalizaciju. Mojsi tvrdi da strah od „drugih“ upravlja Amerikom i Evropom. Zapaža da ih taj strah razdvaja, umesto da ih spaja, zbog rasprava kako ga prevazići. S druge strane, muslimanska zajednica u dijaspori živi u kulturi ponižavanja zbog istorijskih pritužbi, kao i građanskih i religijskih konflikata. Autor primećuje da se Azija skoncentrisala na stvaranje bolje budućnosti preuzimajući ekonomsku inicijativu sa Zapada.

Da li ove emocije predstavljaju osnovne kulturne tendencije karakteristične za određene regije i narode? Kako će ova različita osećanja uticati na svet? Kako će Zapad nadmašiti strah i izbeći prelaz u militarizam? Kako će muslimani prevazići poniženje? Hoće li Kina i Indija zadržati status zemalja nade? Geopolitika emocija predstavlja nov, provokativan pogled na globalizaciju.

Neverovatno kreativan odgovor na knjigu Semjuela Hantingtona „Sukob civilizacija“… Revolucionarna analiza… Ona pokazuje stvarne posledice „sudara emocija“ i zaključuje kako će se ove struje menjati u predstojećim godinama.
Publisher Weekly

Ovo je najbolje od Moisija: originalno, izazovno i elegantno delo. Ova knjiga pokazuje kako je globalizacija krivotvorila nove svetske nerede koliko sudarom emocija toliko i borbama oko moći.
Mark Leonard<, autor knjge What Does China Think

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Geopolitika emocija
Dominik Mojsi”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina