BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Imprimatur, Priče  /  Četiri šakaša i na male (Adnan Šehić)

Četiri šakaša i na male
(Adnan Šehić)

13.45KM

Autor: Adnan Šehić

Izdavač: Imprimatur

„Četiri šakaša i na male“ je zbirka priča posvećenih, kako se to često izlizano kaže, najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Ali nemojte da vas to zavara. Ovo nije samo priča o fudbalu. Ovo je priča o djetinjstvu, odrastanju, gubljenju iluzija, sjećanju i još mnogo čemu drugom. Fudbal je samo najmanji zajednički sadržilac koji spaja sve ove priče. Autor ove zbirke je Adnan Šehić, nastavnik, fudbaler, a od sada, bogami, i pisac.

20 na zalihi

SKU: 7-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 Kategorije: ,

Opis

Ne znam kada i iz kog razloga sam počeo navijati za splitski Hajduk. Da li su se zvijezde (igrom slučaja na grbu Hajduka dugo je stajala zvijezda) poklopile jer je Hajduk svoju zadnju titulu osvojio u sezoni one godine kada sam ja došao na ovaj svijet, možda zbog Bake Sliškovića ili braće Vujović, ali iz današnje perspektive čini mi se da je to bio moj prvi buntovni čin u životu. Niko od mojih drugara tih godina nije navijao za Hajduk i ja sam iz nekog prkosa, želje da budem drugačiji od ostalih ili jednostavno odbijanja da živim život po nekoj matrici, izabrao Hajduk za svoj omiljeni klub. Iako je Hajduk bio jedan od klubova iz velike četvorke (Zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk), ja to nisam znao. Mene je u odluci da postanem navijač Hajduka najviše privuklo ime – Hajduk; zvučalo je tako stripovski i avanturistički. Iako nije osvajao titule, Hajduk je imao dobre igrače, koji su igrali atraktivan fudbal, a bili su i reprezentativci Jugoslavije. Fudbaleri koji su nastupali za Hajduk za mene su bili prvi pravi čarobnjaci. Počeo sam vjerovati u čuda i čarolije onoga dana kada sam gledao Baku Sliškovića i njegov čuveni gol iz kornera. Bilo je to matematički nemoguće i to ne pričam iz puke teorije, nego iz iskustva. Stavljali bismo loptu na korner i pokušavali izvesti ubačaj udarcem kojem bismo dodali toliki felš da bi se lopta u svojoj putanji zavijugala prema zadnjoj stativi, ali nismo uspijevali. A i kako bismo, mi smo bili tek šegrti, Baka je bio čarobnjak. Još me je samo jedan šut koji sam vidio podsjetio na majstorstvo i čarobnjaštvo Bake Sliškovića. Bio je to magični pogodak Kuaresme u utakmici protiv Belgije.  Kuaresmi i rekao: Dobro došao u društvo čarobnjaka.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Četiri šakaša i na male
(Adnan Šehić)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina