BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Clio, Psihologija  /  Granična ličnost i njena različita lica III izdanje Dragan Švrakić, Mirjana Divac Jovanović

Granična ličnost i njena različita lica III izdanje
Dragan Švrakić, Mirjana Divac Jovanović

35.00KM

Autor: Dragan Švrakić, Mirjana Divac Jovanović

Izdavač: Clio

Pored toga što se u knjizi može pročitati „sve što ste oduvek hteli da znate“, knjiga kritički obuhvata vodeća teorijska znanja, rezultate ključnih istraživanja, psihodijagnostičke parametre i terapijske smernice u radu sa graničnim pacijentima.

Kategorije: ,

Opis

Fenomen “granične ličnosti“ već dugo predstavlja poseban izazov za  psihoterapeute, psihologe i psihijatre. Fenomen „graničnosti“ još je interesantniji danas kada su granice „normalnosti“ i „patologije“ zamagljenije više nego ikada. Knjiga Granična ličnost i njena različita lica nesumnjivo predstavlja veliki korak napred u razumevanju ovog fenomena. Upravo autorski tim koga čine psiholog i psihijatar, izvanredno koristi različite perspektive i gradi komplementarnu i obuhvatnu sliku  fenomena graničnosti, od bioloških i psiholoških osnova njegovog razvoja, do savremenog psihoterapijskog i farmakoterapijskog pristupa osobama sa ovim teškoćama.

Autori daju svoj kritički osvrt i redefinišu klasičan koncept poremećaja ličnosti, posmatrajući graničnost kao dimenziju funkcionisanja ličnosti. Pored toga što se u knjizi može pročitati „sve što ste oduvek hteli da znate“ o graničnoj ličnosti, autori daju svoje originalne doprinose razumevanju granične ličnosti i lečenju graničnog poremećaja. Kritički su obuhvaćena vodeća teorijska znanja, rezultati ključnih istraživanja, psihodijagnostički parametri i terapijske smernice u radu sa graničnim pacijentima. Knjiga je tako organizovana da može da predstavlja priručnik za stručnjake iz oblasti mentalnog zdravlja, jer odgovara na konkretne dileme u vezi sa dijagnostikom, istraživanjima i terapijama graničnih stanja. Istovremeno, ova knjiga je pristupačna svakom čitaocu koji se interesuje za probleme ličnosti, jer je napisana jezikom koji odslikava humanistički pristup autora jednoj naučnoj temi.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Granična ličnost i njena različita lica III izdanje
Dragan Švrakić, Mirjana Divac Jovanović”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina