BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Clio, Publicistika  /  Alatke istraživača – Metodi i tehnike istraživanja u društvenim naukama Dragan Popadić, Iris Žeželj, Zoran Pavlović

Alatke istraživača – Metodi i tehnike istraživanja u društvenim naukama
Dragan Popadić, Iris Žeželj, Zoran Pavlović

35.50KM

Autor: Dragan Popadić, Iris Žeželj, Zoran Pavlović
Izdavač: Clio

Knjiga donosi sistematičan pregled savremenih metoda i tehnika kojima se služe istraživači u društvenim naukama. Veoma vešto su autori integrisali veliki broj dostupnih znanja o pojedininim metodama i tehnikama.

Kategorije: ,

Opis

U vreme u kojem smo suočeni kako sa zabrinjavajućim porastom antiintelektualizma, tako i nekritičke mistifikacije naučnih istraživanja, ova knjiga podržava istraživače u uverenju da je istraživanje više od korektne primene pojedinih metoda i tehnika, a čitaoce u aktivnoj primeni nalaza istraživanja u društvenim naukama. Knjiga donosi sistematičan pregled savremenih metoda i tehnika kojima se služe istraživači u društvenim naukama. Autori su veoma vešto integrisali veliki broj dostupnih znanja o pojedininim metodama i tehnikama. Kompleksnu i apstraktnu materiju objasnili su na razumljiv i ilustrativan način, omogućivši čitaocima da steknu praktična znanja, ali i dublje razumevanje svake pojedine metode i tehnike. Istraživači ovom knjigom dobijaju važan priručnik u planiranju, pripremi i realizaciji svojih istraživanja, a korisnici nalaza istraživanja u društvenim naukama podršku u razumevanju i primeni nalaza, koji su nastali kao rezultat primene određenih metoda i tehnika.

Zato će ova knjiga – koja metode opisuje kao alate za razmišljanje o problemima, i za njihovo istraživanje – i sama postati alat onima koji tek ulaze u tu oblast, ili bi želeli da provere svoje razumevanje pojedinih pristupa i metoda.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Alatke istraživača – Metodi i tehnike istraživanja u društvenim naukama
Dragan Popadić, Iris Žeželj, Zoran Pavlović”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina