BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Karpos, Publicistika  /  Predavanja o vizantijskoj književnosti Siril Mango , Dejan Aničić , Hans-Geog Bek , Atanasios Kominis , Herbert Hunger

Predavanja o vizantijskoj književnosti
Siril Mango , Dejan Aničić , Hans-Geog Bek , Atanasios Kominis , Herbert Hunger

23.50KM

Autor: Siril Mango , Dejan Aničić , Hans-Geog Bek , Atanasios Kominis , Herbert Hunger
Izdavač: Karpos

Malo je književnih tradicija, a posebno tako dugih kao što je vizantijska, koje su u moderno doba, ne samo na evropskom Zapadu, nego i na Istoku, izazivale više nesporazuma i osporavanja od vizantijske. Od nje se često očekivalo da dâ odgovore na pitanja koja ona sama sebi nije postavljala, da zadovolji novonastala očekivanja od književnosti koja nju nikad nisu zanimala.

 

Kategorije: ,

Opis

Kako prići tom ogromnom, složenom i često zbunjujućem književnom nasleđu, kako ga uopšte čitati? U zborniku Predavanja o vizantijskoj književnosti neka od najvećih imena vizantinologije druge polovine 20. veka, pokušavaju savremenom čitaocu da daju smernice za postavljanje pravih pitanja, da ga ohrabre da preispita brojne predrasude koji su se sedimentirale poslednjih vekova, da mu ukažu na vrednosti tamo gde ih obično niko nije tražio i očekivao, rečju – pomažu mu da bolje razume vizantijskog učenog čoveka, bez obzira kakvim talentima raspolagao, u kontekstu složenog sistema pravila u kom je stvarao.

Činjenica da se zbornik, osim jednog teksta, sastoji od predavanja, čini ga komunikabilnijim, što u slučaju tema s kojim se izuzetno mali broj ljudi redovno sreće (vizantijska retorika, poezija i slično), nije od malog značaja.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 56 × 23 × 27 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Predavanja o vizantijskoj književnosti
Siril Mango , Dejan Aničić , Hans-Geog Bek , Atanasios Kominis , Herbert Hunger”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina