BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Hoplit, Romani  /  Ali i Nino Kurban Said

Ali i Nino
Kurban Said

16.00KM

Autor: Kurban Said
Izdavač: Hoplit

Početkom Prvog svetskog rata, u Bakuu, azerbejdžanskom gradu na obali Kaspijskog mora, mestu ukrštanja kultura Istoka i Zapada, Ali-kan Širvanšir, mladić iz muslimanske aristokratske porodice, i Nino Kipijani, hrišćanka vaspitana u Evropskom duhu, vole jedno drugo još od svog poznanstva iz škole. Nasuprot njihovoj ljubavi, nižu se brojne prepreke koje moraju prevazići da bi ostali zajedno – one lične, uslovljene kulturološkim razlikama i životnim ciljevima, i spoljne, burnim i promenljivim istorijskim okolnostima.

Kategorije: ,

Opis

Nakon ubistva, bega od krvne osvete, ženidbe s Nino, odlaska u Persiju i povratka u Baku, Ali-kan Širvanšir je tokom rata protiv Rusa primoran da bira između pripadnosti svojim azijskim korenima i vrednostima, Bakuu i ljubavi prema pustinji, i odlaska u bolji život u Evropi, i ljubavi prema Nino i njihovoj ćerki.

Ispričan iz perspektive Ali-kana, roman Ali i Nino<, prvi put objavljen 1937. u Austriji, na majstorski je način oblikovan moderni roman koji je uspeo da objedini epiku ogromnog prostora i vremena, sa egzotičnim mitovima i običajima lokalnog stanovništva Azije i Persije, te da izbegne patetiku ove tragične priče mnoštvom komičnih situacija i zaraznim humorom.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 56 × 23 × 27 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ali i Nino
Kurban Said”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina