BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Clio, Romani  /  Bakita Veronik Olmi

Bakita
Veronik Olmi

18.00KM

Autor: Veronik Olmi
Izdavač:ong> Clio

Uzbudljiv roman o izuzetnoj ženi koja je bila robinja, sluškinja, monahinja i svetica. Bakitu, roman posvećen svetoj Đuzepini Bakiti, Veronik Olmi dobila je 2017. godine nagradu Fnak i Prix Patrimoines i bila u najužem izboru za nagrade Gonkur i Femina.

Kategorije: ,

Opis

Bakita je uzbudljiv roman o izuzetnoj ženi koja je jedno za drugim bila robinja, sluškinja, monahinja i svetica. Imala je sedam godina kada su je oteli iz njenog sela u Darfuru, u Sudanu. Upoznala je sve strahote ropstva. Sticajem srećnih okolnosti u Kartumu otkupljuje je italijanski konzul. U Italiji otkriva zemlju nejednakosti, siromaštva, odbacivanja… Stupila je u monaški red i prošla kroz bure dva svetska rata i fašizma, posvetivši svoj život siročadi.

Veronik Olmi oživela je sudbinu jedne žene, njenu neverovatnu borbu, čiji se skriveni izvor snage nalazi u sećanju na rano detinjstvo pre otmice. Bakitu, roman posvećen svetoj Đuzepini Bakiti, 2017. godine dobila je nagradu Fnak i Prix Patrimoines> i bila u najužem izboru za nagrade Gonkur i Femina.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Bakita
Veronik Olmi”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina