BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Geopoetika, Romani  /  Braća po duši David Diop

Braća po duši
David Diop

14.00KM

Autor: David Diop

Izdavač: Geopoetika

Roman koji je verovatno unikatan u svetu po svojoj temi; govori o Afrikancima koji su se borili u Prvom svetskom ratu na evropskom frontu.

Dostupno uz narudžbu

Kategorije: ,

Opis

Vrlo konciznim a prodornim stilom, David Diop prikazuje mladog Senegalca čiji se um upliće u ludilo nakon što iskusi strahote i besmisao rata i smrti. Koristeći ritam izvornog jezika naroda Volof, Diop razvija jedan hipnotišući stil koji čitaocu omogućuje suptilan i moćan uvid u nemir i metež rata, dok istovremeno istražuje tamnu stranu ljudske prirode i dubine njenog ludila.

Ovaj bivši junak romana, okružen ljudima koje ne poznaje i jezikom koji ne razume, pripoveda o rasi, moralu, iluzijama, kao i priču o mnogim drugim afričkim vojnicima zaglavljenim u rovovima Velikog rata dugo pošto je on završen.

Iako ratna priča, ova knjiga istovremeno odiše toplinom, oduzima dah i razara kao tornado.

Roman je dobio veliki broj nagrada: Gonkurova nagrada gimnazijalaca za 2018. godinu; Patrimoan nagrada za solidarnost u društvu i francuski jezik za 2018; Premio Strega Europeo za 2019. godinu; Glob de kristal za najbolji roman 2019. (izvrsnost u različitim oblastima francuske umetnosti i kulture); nagrada Ahmadu Kuruma na Međunarodnom sajmu knjiga u Ženevi 2019; nagrada gimnazijskih čitalaca L’Escale du Livre, Bordo, 2019. Našao se i u užem izboru za nagrade Gonkur, Medisis,  i Femina.

Dobitnik je i Gonkurove nagrade studenata Srbije za 2019. godinu.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Braća po duši
David Diop”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina