BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Clio, Romani  /  Glasovi Sulejman Fajad

Glasovi
Sulejman Fajad

14.00KM

Autor: >Sulejman Fajad

Izdavač: Clio

Duhovit i živopisan roman sa zapanjujućim krajem.

Kategorije: ,

Opis

„Među žiteljima Derviša nema nikoga ko nije shvatio, od trenutka kada nam je došao Hamid i otkako smo videli Simonu, ko smo mi, zapravo, i šta smo.“

(Mahmud ibn el Munsi)

Dok čitamo ovaj duhoviti i živopisni roman o kulturnim razlikama evropske i arapske civilizacije, ne slutimo da nas njegov autor, ugledni egipatski pisac i intelektualac starije generacije Sulejman Fajad, vodi ka epilogu koji je istovremeno zapanjujući i jeziv.

Centralna ličnost ovog proznog dela je nonšalantna Francuskinja Simona, koja dolazi u posetu familiji svoga muža Hamida, egipatskog iseljenika. Njena pojava u tipičnom arapskom selu, u kojem je poštovanje tradicije i patrijarhalnih normi važnije od života, izaziva sveopštu pometnju – od napetog iščekivanja gošće, preko radoznalog divljenja njenoj lepoti, slobodoumnosti i opuštenosti, sve do iskrenog zgražavanja nad njenim ponašanjem i evropskim manirima koji u očima arapskih meštana poprimaju čudovišne razmere. Sliku o Simoni i njenoj sudbini gradimo na osnovu pripovedanja nekoliko protagonista –  njenog muža Hamida, članova njegove porodice i nekoliko seljana.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Glasovi
Sulejman Fajad”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina