BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Romani  /  Vrli novi svet Oldos Haksli

Vrli novi svet
Oldos Haksli

14.00KM

Autor: Oldos Haksli
Izdavač: PLATO

Uz Orwellovu 1984. i Zamjatinov Mi, Hakslijev Vrli novi svijet, najbolji je antiutopijski roman i već klasično djelo književnosti XX stoljeća. Da nije već napisan, Vrli novi svijet trebalo bi danas napisati. Ovako, potrebno ga je samo – čitati. Prvi puta ili ponovno, svejedno.

Kategorija:

Opis

VRLI NOVI SVET je jedan od najčuvenijih romana napisanih za poslednjih trideset godina. Njegov naslov je postao sinonim za bezdušnu tehničku civilizaciju budućnosti. U ovojoj utopiji 632. godine Fordove ere, djeca se ne rađaju vec izručuju iz epruveta, kao već predodređena za svoju ulogu u društvu podijeljenom na kaste.

Strasti, vjera i umjetnost prošlosti su ukinuti i zabranjeni kao štetni za stabilnost društva. U taj stravični, sterilni, udobni i bezosećajni svijet pisac uvodi jednog od majke rođenog mladića iz indijanskog rezervata u kome divljaci žive primitivno i još uvijek čuvaju zastarele institucije kao što je porodica. Suočavanje ovog divljaka sa novim svijetom i suprotstavljanje njegovih normi (ovovremenih humanističkih vrijednosti) praksi novog društva čine bazu Hakslijevog romana na kojoj je sagrađena uzbudljiva fabula.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 56 × 23 × 27 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Vrli novi svet
Oldos Haksli”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina