BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Clio, Sociologija  /  Novinarstvo – drugo, dopunjeno izdanje Ana Zagorac Keršer, Štefan Rus Mol

Novinarstvo – drugo, dopunjeno izdanje
Ana Zagorac Keršer, Štefan Rus Mol

24.00KM

Autor: Ana Zagorac Keršer, Štefan Rus Mol

Izdavač: Clio

Novinarstvo je za mnoge posao iz snova: najuzbudljiviji, najlepši poziv na svetu. Novinar je uvek na putu, uvek u žiži događaja. (…) Novinar je neprestano tamo gde se događa nešto važno. On ima pristup istaknutim, javnim ličnostima i zna uvek nešto više iz prvog plana ili iz pozadine događaja, nego što bi obični ljudi mogli da znaju.

Kategorije: ,

Opis

Iako se po konceptu može svrstati u udžbeničku literaturu, a po sadržini u uvodno štivo, knjiga „Novinarstvo“ predstavlja mnogo više od toga. Prevashodno posvećena novinarskom zanatu i praksi, ona uspešno povezuje novinarsko iskustvo i naučna saznanja u oblasti publicistike i komunikacija.

Štefan Rus Mol, profesor nauke o komunikaciji na Univerzitetu u Luganu, objašnjava savremene tokove novinarskog poziva, u kontekstu globalnog razvoja društva. Tragajući za dramatičnim promenama na profesionalnom planu, knjiga i sama „živi život našeg doba“ i pokazuje kako se multimedijima, intranetom i internet menja novinarska svakodnevica.

Autor analizira veze novinarske i nekih drugih srodnih profesija, poput odnosa s javnošću, kao i njihov međusobni uticaj. Značajnu pažnju Štefan Rus Mol posvećuje organizacionom aspektu novinarskog posla i govori o redakcijskom marketingu i menadžmentu, nudeći obilje primera iz prakse visokorazvijenih zemalja.

Drugo izdanje ove knjige na srpskom jeziku dopunjeno je primerima iz ovdašnje novinarske prakse i novim podacima, koji prate tehnološke, društvene i druge promene u vezi sa savremenim medijima.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Novinarstvo – drugo, dopunjeno izdanje
Ana Zagorac Keršer, Štefan Rus Mol”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina