BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Antologije i monografije, Evoluta, Istorija  /  ISTORIJA RUSIJE 2: CARSKA RUSIJA DO POČETKA XX VEKA (Tatjana Černikov, Jaroslav Višnjakov)

ISTORIJA RUSIJE 2: CARSKA RUSIJA DO POČETKA XX VEKA
(Tatjana Černikov, Jaroslav Višnjakov)

51.00KM

Autor: Tatjana ČernikovJaroslav Višnjakov

Izdavač: Evoluta

Rusija je predstavljala stalešku monarhiju čije je uređenje i način delovanja veoma slikovito opisan u monografiji. U nauci ova završna tačka monografije dobila je priznanje kao trenutak vrhunca samostalne i autentične ruske civilizacije i države.

Opis

Autori se oslanjaju na bogate tradicije ruske istoriografije od S. M. Solovjeva i V. O. Ključevskog do — naših dana. Težili su da što plastičnije i objektivnije sagledaju osnovne faze razvoja ruske države, da prikažu njen razvoj u kontekstu svetske istorije uz sagledavanje objektivnih i subjektivnih faktora koji su uticali na njenu prošlost.

Autori se nisu zadržali na sagledavanju osnovnih pravaca razvoja ruske spoljne politike, već su sagledavali i druge strane života ruskog društva i transformaciju niza bitnih institucija ruske civilizacije.

Osim direktne naracije, čitalac dobija mogućnost da sagleda istoriju Rusije kroz više biografija najbitnijih učesnika događaja i kroz delove dokumenata najbitnijih za posmatrano pitanje. Ukoliko u ruskoj istoriji postoji više ocena pojedinog događaja, autori nisu insistirali na jednom mišljenju, već su iznosili na čitalački sud nekoliko oprečnih stavova više istoričara.

Dodatne informacije

Težina 535 kg
Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “ISTORIJA RUSIJE 2: CARSKA RUSIJA DO POČETKA XX VEKA
(Tatjana Černikov, Jaroslav Višnjakov)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina