BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Antologije i monografije, Evoluta, Istorija  /  ISTORIJA RUSIJE 2: CARSKA RUSIJA DO POČETKA XX VEKA (Tatjana Černikov, Jaroslav Višnjakov)

ISTORIJA RUSIJE 2: CARSKA RUSIJA DO POČETKA XX VEKA
(Tatjana Černikov, Jaroslav Višnjakov)

51.00KM

Autor: Tatjana ČernikovJaroslav Višnjakov

Izdavač: Evoluta

Rusija je predstavljala stalešku monarhiju čije je uređenje i način djelovanja vrlo slikovito opisan u monografiji. U znanosti je ta završna točka monografije prepoznata kao vrhunac samostalne i autentične ruske civilizacije i države.

Nema na zalihi

Opis

Autori se oslanjaju na bogatu tradiciju ruske historiografije od SM Solovjeva i VO Ključevskog do — naših dana. Nastojali su što plastičnije i objektivnije sagledati osnovne etape razvoja ruske države, prikazati njezin razvoj u kontekstu svjetske povijesti sagledavajući objektivne i subjektivne čimbenike koji su utjecali na njezinu prošlost.

Autori se nisu ograničili na sagledavanje temeljnih pravaca razvoja ruske vanjske politike, već su se osvrnuli i na druge aspekte života ruskog društva i preobrazbu niza važnih institucija ruske civilizacije.

Osim izravnog pripovijedanja, čitatelj ima priliku vidjeti povijest Rusije kroz nekoliko životopisa najvažnijih sudionika događaja te kroz dijelove dokumenata koji su najrelevantniji za problematiku koja se razmatra. Ako postoji više ocjena pojedinog događaja u ruskoj povijesti, autori nisu inzistirali na jednom mišljenju, već su sudu čitatelja iznijeli nekoliko oprečnih pogleda više povjesničara.

Dodatne informacije

Težina 535 kg
Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “ISTORIJA RUSIJE 2: CARSKA RUSIJA DO POČETKA XX VEKA
(Tatjana Černikov, Jaroslav Višnjakov)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina