BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Autobiografije, Biografije, Clio  /  Total Balkan Blanka Čehova

Total Balkan
Blanka Čehova

20.00KM

Autor: Blanka Čehova

Izdavač: Clio

Da li se milijarde mogu ukrasti “sto po sto”? Kako se tačno proizvodi demokratija i da li civilne post-konfliktne misije imaju smisla? Mlada pravnica, zaštitinica ljudskih prava kreće na Kosovo sa željom da pronađe odgovore na ova pitanja.

Opis

Da li je moguće da se ne složite sa vrednostima i aktivnostima neke međunarodne organizacije? Zašto zastave država članica mirovnih misija vijore tako visoko? I zašto niko ne govori istinu? Mlada pravnica koja je došla na Kosovo, dobija šokantne odgovore na svoja pitanja. Za godinu dana, doživeće mnogo toga, napraviće mnogo grešaka, ali i steći mnogo zasluga. Postaće crna ovca međunarodnih misija i heroina običnih ljudi na Kosovu.

Kome je namenjena dokumentarna proza o događajima u međunarodnoj mirovnoj misiji? Koliko je važno autentično svedočanstvo učesnika i kritički postavljenog posmatrača za prikaz misije koja, umesto zaštite ljudskosti i ravnopravnosti, pokazuje dehumanizujuće delovanje mašine za mlevenje.

Čitalac može da nasluti odgovore, ali je snaga književnosti u tome da činjenice dovede do snažnog osećanja, i ljudske potrebe da kao pojedinac reaguje i bori se protiv bezdušnog aparata.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Total Balkan
Blanka Čehova”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina