BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Clio  /  Kultura Teri Iglton

Kultura
Teri Iglton

20.00KM

Autor: Teri Iglton

Izdavač: Clio

U ovoj pronicljivo analitičkoj i zajedljivo zabavnoj knjizi Teri Iglton istražuje kako su se kultura i naše ideje o njoj razvijali tokom dva poslednja veka –  od uzvišene sfere do skromnih običaja, od otpora uzurpaciji industrijalizma do današnjeg najprofitabilnijeg izvoza kapitalizma.

Dostupno uz narudžbu

Kategorija:

Opis

Kultura definiše čoveka kao biće, ali definisati kulturu i ukazati na njenu ulogu u našim životima  nije tako jednostavno. Teri Iglton, jedan od najistaknutijih književnih i kulturnih kritičara raspoložen je da prihvati takav izazov. U ovoj pronicljivo analitičkoj i zajedljivo zabavnoj knjizi on istražuje kako su se kultura i naše ideje o njoj razvijali tokom dva poslednja veka –  od uzvišene sfere do skromnih običaja, od otpora uzurpaciji industrijalizma do današnjeg najprofitabilnijeg izvoza kapitalizma.

Obuhvatajući umetnost, književnost, filozofiju, antropologiju i značajne mislioce kao što su Johan Gotfrid Herder, Edmund Berk kao, T. S. Eliot, Metju Arnold Rejmond Vilijams i Oskar Vajld, Iglton daje koherentan pregled kulture čvrsto postavljene u njenom istorijskom i teorijskom kontekstu, osvetljavajući njen dosluh s kolonijalizmom, nacionalizmom, opadanje religije i vladavinu nad ’neobrazovanim’ masama. Iglton ispituje i savremenu kulturu, kritikujući komodifikaciju i kroćenje sile koja, pravilno shvaćeno, predstavlja vitalno sredstvo kultivisanja i oplemenjivanja naše društvene stvarnosti i obezbeđuje podsticaj da transformišemo građansko društvo.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Kultura
Teri Iglton”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina