BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Clio  /  Strategija Šeherzade Kristijan Salmon

Strategija Šeherzade
Kristijan Salmon

14.00KM

Autor: Kristijan Salmon

Izdavač: Clio

Priče su zauzele mesto robnih fetiša i opredmećenih slika, koji su vladali potrošačkim društvom. One beleže iskustva, upravljaju ponašanjem, privlače poput magneta, vladaju slobodnim rasuđivanjem građana, zadobijaju i usmeravaju pažnju, energiju impulsa, ukratko – zaposedaju predmet želje. Priče ne samo da osvajaju pažnju, već poput bajki utvrđuju pravila ponašanja.

Kristijan Salmon

Kategorija:

Opis

U poslednjih dvadesetak godina do neslućenih je razmera narastao fenomen koji pričanje priča uvodi u velike kompanije i politički život. Ovoj temi posvećena je knjiga Storytelling: ili pričam ti priču (Clio, 2010), a Strategija Šeherezade njen je svojevrsni nastavak. Dok se u knjizi o storitelingu Kristijan Salmon pretežno bavio pripovedačkom mašinerijom u funkciji krupnog kapitala, u svojoj najnovijoj knjizi – Strategija Šeherezade on piše o borbi za vlast, njenom očuvanju, ali i o razlozima za njen gubitak. Ovu temu on je načeo u prethodnoj knjizi analizirajući izborne kampanje Džordža Buša i Nikole Sarkozija, a sada je razvija u 26 kratkih poglavlja, po uzoru na Makijavelijevog Vladaoca, u kojima obrađuje najaktuelnije primere političkog marketinga.

Izabrao sam naslov Strategija Šeherezade jer politički storiteling postoji jedino kako bi produžio već osuđeni politički život i usporio izvršenje smrtne kazne koju je kralj (odnosno narod) već izrekao protiv njega. To je vodič na putovanju kroz demokratiju kontaminiranu hipermedijacijom i priručnik za preživljavanje u digitalnoj La Manči, nastanjenoj kiborzima, klovnovima i utvarama. Istraživanje viteških mitova demokratije očuvanih, posthumno, u obliku sanjarenja, citata i izmišljotina. Presek savremene lakovernosti…
iz predgovora Kristijana Salmona

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Strategija Šeherzade
Kristijan Salmon”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina