BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Imprimatur  /  Šta je zapravo kreativnost? (Milica Drobac Pavićević)

Šta je zapravo kreativnost?
(Milica Drobac Pavićević)

21.00KM

Autor: Milica Drobac Pavićević

Izdavač: Imprimatur

Način izlaganja autorke uvlači čitaoca u misaonu avanturu i ne da mu mira, „muči” čitaoca mentalno zahtevnim tekstom koji predstavlja izazovnu intelektualnu provokaciju, traži od čitaoca da rešava zadatke koji traže kako znanje, tako i promišljanje otvorenog uma, čak i inovativno. Tekst je pisan pametno, profesionalno korektno i „potkovano”. Koleginica Drobac Pavićević je izabrala mnogo teži put, problemski način izlaganja, koji traži od autora više od taksativnog stila sa opisom fenomena. Od autorke je ovaj pristup zahtevao dobra psihološka znanja, ali i široku kulturu, poznavanje filozofije, književnosti, mitologije i drugih disciplina relevantnih za bavljenje ovom temom.

Prof. dr Ana Pešikan

19 na zalihi

SKU: 7-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 Kategorija:

Opis

Riječi kreativnost ili stvaralaštvo čujemo toliko često, reklo bi se svakodnevno. Zbog toga stičemo utisak kao da je to nešto što je savršeno poznato i neupitno, a kako i ne bismo tako vjerovali kad je prisutna hiperprodukcija tekstova, članaka i blogova na ovu temu. Ali ako bismo se zabavili definicijama pojma kreativnosti, kao i pokušajima objašnjenja njene prirode, uočili bismo prilično šarenilo i nesklad među njima. I to ne samo kod laika, što je i očekivano, već i kod naučnika, bilo da su oni psiholozi, filozofi, sociolozi, lingvisti, ekonomisti, istoričari umjetnosti ili neki drugi.

Namjera ove knjge je da ponudi pregled istorije i razvoja pojma kreativnosti od antike do danas, da osvijetli mehanizme koji leže u njenom korijenu, kao i da istraži moguće načine kako se kroz obrazovni sistem ova sposobnost može razvijati i ohrabrivati. Ova knjige, dakle, nije namijenjena samo proučavaocima ove oblasti već svima onima koji žele da shvate kako nastaje nešto novo i kako se ta sposobnost može razvijati – kod naših učenika, kod naše djece, kod naših prijatelja i saradnika.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Šta je zapravo kreativnost?
(Milica Drobac Pavićević)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina