BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Arhipelag, Istorija, Politika  /  Evropa posle 1980. Ivan T. Berend

Evropa posle 1980.
Ivan T. Berend

24.00KM

Autor: Ivan T. Berend
Izdavač: Arhipelag

Jedinstvena knjiga o najvažnijim političkim, društvenim, ekonomskim i kulturnim pitanjima našeg vremena.Izuzetna istoriografska studija o političkoj, društvenoj, ekonomskoj i kulturnoj istoriji Evrope od 1980. godine do naših dana.Da bi predstavio u punom svetlu kraj veka u Evropi, Berend se iscrpno bavi i istorijom Evrope u šezdesetim i sedamdesetim godinama XX veka.

Nema na zalihi

Kategorije: , ,

Opis

Berendova knjiga je velika istorija evropskih uspona i kriza u poslednjih pola veka i uzbudljiva priča o talasima modernizacije.

Posebnu pažnju Berend posvećuje istoriji nastanka Evropske unije.

Govoreći o političkoj stvarnosti Evrope u poslednjim decenijama, o društvenim procesima koji su je potresali, o slomu komunizma i godinama tranzicije, o odnosu evropskog centra i evropskih periferija, o dramatičnim demografskim promenama koje potresaju Evropu, o ekonomskoj krizi koja dovodi u pitanje njenu ulogu, Berend se suočava sa pitanjem kuda ide Evropa i kakvo je buduće mesto Evrope u svetu.

“Šta ako se nastave postojeći unutarnji i međunarodni trendovi? Da li će se Evropa uzdići do supersile? Hoće li nestati regionalne razlike? Da li će razvoj „sve bliskije zajednice“ dovesti do stvaranja evropske nacije i federalnog poretka, ili će preterano širenje i neusaglašenost ugroziti opstanak Unije? Hoće li se turobna predviđanja propasti i nazadovanja pretvoriti u javu?” (Ivan T. Berend)

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 56 × 23 × 27 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Evropa posle 1980.
Ivan T. Berend”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina