BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Clio, Istorija  /  Istorija kapitalizma Jirgen Koka

Istorija kapitalizma
Jirgen Koka

20.00KM

Autor: Jirgen Koka
Izdavač: Clio

Suvereni istorijski pregled i kritički prikaz stanja kapitalizma, ekonomskog režima za koji se verovalo da je poslednja reč istorije.

Kategorije: ,

Opis

Od izbijanja finansijske krize, 2008. godine, „kapitalizam“ se ponovo našao na meti kritike. Sve do tada se činilo da je kapitalizam, nakon sloma Sovjetskog Saveza, a samim tim i „sistemske alternative“, poslednja reč istorije, te da je ujedno superioran u odnosu na sve ostale oblike ekonomije. Međutim, potresi finansijske krize i njene nepredvidive posledice iznova postavljaju pitanje za koje se verovalo da je zastarelo, a tiče se dostignuća i opterećenja, kontradikcija i razvojnih potencijala „takvog“ kapitalizma.

Jirgen Koka, jedan od vodećih poznavalaca ove teme, ne samo u Nemačkoj, u ovoj knjizi pruža jasan i pregledan uvod u kojem objašnjava istorijski nastanak i širenje kapitalizma od početaka modernog doba, kao i njegovu globalnu ekspanziju počev od 19. i 20. veka. On, međutim, ne posmatra samo procese trgovine i industrijalizacije, nego istovremeno i trajne promene radnih i životnih svetova. Stoga njegov Uvod predstavlja suvereni istorijski pregled, a ujedno i kritički prikaz stanja onog ekonomskog režima koji, sve do danas i do poslednjeg kutka naše planete, bitno utiče na naše postupke.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Istorija kapitalizma
Jirgen Koka”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina