BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Klasična književnost, Kontrast, Romani  /  1984 – Životinjska farma Džordž Orvel

1984 – Životinjska farma
Džordž Orvel

20.00KM

Autor:  Džordž Orvel

Izdavač: Kontrast

Ovo je koncept knjiga, u kojoj smo predstavili dva najpoznatija dela, jednog od najčitanijih i najprevođenijih autora druge polovine XX veka. Ova dva naslova se upotpunjuju svojom tematikom i čine da se uporednim čitanjem dožive na nov način, jer tamo gde se završava Životinjska farma, sa određenom vremenskom distancom, počinje 1984 i totalitarizam, koji Orvel u Životinjskoj farmi samo naslućuje. Orvel kao autor, postao je deo popularne kulture i alegorije koje se pojavljuju u njegovim delima, deo su naše svakodnevnice, čime ga svrstavamo u jednog od najrelevantnijih autora, pre svega zahvaljujući njegovom vizionarstvu.

Opis

“1984 – Roman opisuje ekstremno totalitarno društvo i pojedinca u životu nadziranom 24 časa svakodnevno. Tematika je neposredno povezana sa staljinističkim režimom i kultom ličnosti, zbog čega je roman smatran potencijalno politički opasnim, pa je u pojedinim zemljama bio zabranjen.

Životinjska farma na satiričan način govori o događajima koji su doveli do dolaska na vlast Josifa Staljina, kao i o periodu njegove vladavine pre Drugog svetskog rata.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “1984 – Životinjska farma
Džordž Orvel”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina