BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Farmakologija, Medicina  /  Antibiotici-Priručnik za kliničku primenu Veljko Mirović

Antibiotici-Priručnik za kliničku primenu
Veljko Mirović

36.00KM

Autor:  Veljko Mirovic
Izdavač: Data status

Antibiotici spadaju u lekove koji se najviše koriste u kliničkoj praksi. Izbor antibiotika i podešavanje njihovih doza je temelj lečenja infektivnih bolesti i jedan od najsloženijih i najvažnijih problema savremene medicine.

U ovoj knjizi prikazane su sve glavne grupe i klase antibiotika, kao i pojedinačni antibiotici koji se primenjuju u kliničkoj praksi. Cilj knjige je da ponudi što veći broj odgovora na mnogobrojna pitanja sa kojima se lekar može suočiti prilikom primene antibiotika u terapijske i profilaktičke svrhe.

Nadamo se da ova knjiga može predstavljati i uvod u kliničku mikrobiologiju, jer povezuje bakterije i njihove urođene i stečene mehanizme rezistencije na antibiotike sa pojedinim kliničkim entitetima.

Kategorije: ,

Opis

Ključne teme

Informacije o neželjenim dejstvima, toksičnosti i interakcijama antibiotika, doziranje, način primene, osetljive populacije(deca, trudnice, stari, imunokompromitovani, pacijenti sa ugrađenim veštačkim uređajima, teške infekcije koje ugrožavaju život pacijenta, infekcije uzrokovane multirezistentnim bakterijama), kliničke indikacije za primenu antibiotika zasnovane na savremenim randomizovanim kontrolisanim i drugim studijama.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 56 × 23 × 27 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Antibiotici-Priručnik za kliničku primenu
Veljko Mirović”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina