BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Geopoetika, Muzika, Poezija  /  Plamen: poezija, pesme i izbor iz beležnica Lenard Koen

Plamen: poezija, pesme i izbor iz beležnica
Lenard Koen

25.00KM

Autor: Lenard Koen

Izdavač: Geopoetika

„Poznavati moga oca zapravo je značilo poznavati čoveka okruženog hartijama, beležnicama, salvetama – ispisanim prepoznatljivim rukopisom – (uredno) rasutim na sve strane… Pisanje mu je bilo razlog postojanja. To je bila ta vatra kojoj je težio, najvažniji plamen koji je potpaljivao. I koji se nikad nije gasio…

Kategorije: , ,

Opis

Ima u njegovom delu razne vatre i plamena, da se stvara i da se razara, da se greje i osvetljava, da se čezne i da se uzme. Zapalio je plamen i marljivo ga održavao. Proučavao je i beležio njegove posledice. Opasnost od plamena ga je podsticala – često bi, govoreći o umetnosti drugih ljudi, pominjao nedostatak “opasnosti”, a hvalio “uzbudljivost misli koja je bila u plamenu”.

Ta obuzetost vatrom potrajala je do samog kraja. Ako poželiš mračnije, ubićemo plamenm>, peva on na svom poslednjem, oproštajnom albumu. Umro je 7. novembra 2016. godine. Sad se oseća više tame, ali plamen nije ubijen. Svaka stranica papira koji je on zacrnio trajno je svedočanstvo jedne goruće duše.“ – Adam Koen, iz Predgovora, 2018.

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Plamen: poezija, pesme i izbor iz beležnica
Lenard Koen”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina