BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Lom, Romani  /  Besudbinstvo Imre Kertes

Besudbinstvo
Imre Kertes

18.00KM

Autor: Imre Kertes
Izdavač: L.O.M.

„Besudbinstvo“ prvi je roman mađarskog nobelovca. Tek dve decenije nakon povratka iz logora počeo je da piše ovo duboko lično svedočanstvo o nečemu što se ne sme zaboraviti i što je trajno obeležilo njegov život i njegovo delo.

Kategorije: ,

Opis

Imre Kertes rođen 9. novembra 1929. u Budimpešti. Kada je imao 14 godina, odveden je u Aušvic, a zatim u Buhenvald, što je trajno obeležilo njegov život i njegovo delo. Besudbinstvo je prvi njegov roman, duboko lično svedočanstvo o nečemu što se ne sme zaboraviti, a istovremeno jedno od najvećih dela moderne literature, ravno Kafkinom Procesu, ili Selinovom Putovanju nakraj noći. Dobio je Nobelovu nagradu za književnost 2002. godine.

”Obeležen sam, to je moja beda i moj kapital, i sada se već treba plašiti od toga da ne mogu bez tog žiga, mada ga je sve teže nositi. Pitanje je da li sam uopšte sposoban za normalan ljudski život. Sumnjam da mogu dobiti jasan, jednoznačan odgovor na to pitanje, bar ne dotle dok živim ovde gde živim, gde je moj žig večan, jer se najverovatnije pretvorio u moju prirodu.”

Iz dnevnika Neko drugi

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 56 × 23 × 27 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Besudbinstvo
Imre Kertes”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina