BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Romani  /  Nezaboravno kolektivno samoubistvo (Arto Pasilina)

Nezaboravno kolektivno samoubistvo
(Arto Pasilina)

14.50KM

Autor:  Arto Pasilina

Izdavač: Odiseja

,,Nezaboravno kolektivno samoubistvo” slavnog finskog pisca Artoa Pasiline nasmejao je i najciničnije čitaoce širom sveta!

 

 

 

Kategorija:

Opis

Ponekad se čoveku, pogotovo finskom, sve učini toliko crno da mu nema druge do da sebi prekrati život. Ali ko kaže da se taj poslednji čin ne može obaviti u prijatnom društvu istomišljenika s kojima se može podeliti muka, a samoubistvo izvesti svečano, čak i neobično, možda na nekom posebnom mestu, makar trebalo daleko putovati i obići pola Evrope, pa se usput, zašto da ne, i lepo provesti, uživati u svakom danu kao da je poslednji, isprobati nove stvari, zaljubiti se, a najzad se i predomisliti.

Beskrajno duhovit roman o putovanju grupe kandidata za kolektivno samoubistvo koji dospevaju u sijaset apsurdnih situacija, zapravo je tragikomičan, satirični osvrt na savremeno društvo i želju za samoubistvom kao izlazom iz nepodnošljivog života.

Jedan od najomiljenijih finskih autora, i bez premca najprevođeniji, Arto Pasilina ucrtao je finsku književnost na mapu svetske književnosti.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Nezaboravno kolektivno samoubistvo
(Arto Pasilina)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina