BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Clio, Umjetnost  /  Nova muzejska teorija i praksa Dženet Marstin

Nova muzejska teorija i praksa
Dženet Marstin

32.00KM

Autor: Dženet Marstin

Izdavač: Clio

Šta znači živeti u muzeološkom svetu? Kako razvijati kritičko mišljenje umesto pasivnog divljenja i strahopošotvanja prema svetskoj baštini? Ovaj zbornik nudi odgovore na najznačajnija pitanja muzejske prakse danas.

Kategorije: ,

Opis

Muzeji u savremenom digitalnom svetu, haotičnom i prezasićenom svakojakim informacijama, predstavljaju bezvremene oaze u kojima ljudi pronalaze mir i autentičnost. Broj muzeja širom sveta iz godine u godinu ubrzano raste, a broj njihovih posetilaca nikada nije bio veći. Muzeji su postali masovni mediji koji ne samo da predstavljaju kulturni identitet nego ga postavljanjem okvira stvaraju.

Knjigu Nova muzejska teorija i praksa čine opširan uvod i dvanaest eseja kojima je zajedničko to što se zalažu da muzej od mesta koje izaziva divljenje i strahopoštovanje postane mesto u kojem publika kritički preispituje ponuđeni sadržaj i učestvuje u njegovom kreiranju.

Ova knjiga nudi novi pristup proučavanju muzeologije – kombinuje sinoptički pregled preovlađujuće muzeološke terorije sa pragmatičnim krajem poglavlja koji čini niz ineresantnih pitanja.

Flora Edouwaye S. Kaplan, Univerzitet u Njujorku

Dodatne informacije

Dimenzije 20 × 14 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Nova muzejska teorija i praksa
Dženet Marstin”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina