BIBLIONER ONLINE KNJIŽARA

  /    /  Romani  /  Rekapitulacija: Nemi film Svetislav Basara

Rekapitulacija: Nemi film
Svetislav Basara

16.50KM

Autor: Svetislav Basara

Izdavač: Narodne novine

Iako sadržajan nastavak romana  Kontraendorfin , nagrađenog NIN-ovom nagradom,  Rekapitulacija  nije samo “jedna od” Basarinih knjiga u kojoj se nalazi sve ono što nas kao njegove čitatelje određuje i definira: užitak čitanja i povratke s onu stranu kauzaliteta društvenog logike i pozitivističke svakodnevice, vulgarne zbilje ovdašnjeg vremena (i prostora), političkog blata i ideološke izopačenosti, ali paradigmatsko djelo u kojem iščitavamo osnove i najbolje poetske vrijednosti njegove proze.

Kategorija:

Opis

Nasuprot ovom romanu i njegovom ideološkom kontekstu, odnosno u njegovoj dubini, stoji dominantna psihološka struktura društva kao filogenetski preneseno naslijeđe, toliko urezano u nesvjesno da čini samu strukturu psihe i suptilnu karakterizaciju svih likova pojedinačno. Osobito u epizodama u kojima se kroz njih manifestira karikaturalna slika nacionalnog stereotipa ili karakterističnih oblika kolektivne svijesti.

Rekapitulacija  je crnohumorna perspektiva i otvorena kritika puna suptilnog sarkazma, instrument mišljenja i spoznaje, naličje suvremene mitologije. Mihail Epštejn kaže: „Prostor između riječi i slike u antičko doba popunjavan je ritualno, au novije vrijeme – totalitarno –  na tom je tragu stvorena Rekapitulacija  – kao ideja trajanja u svijetu koji je zaboravio svoje postojanje, svoje. početni smisao i autentičnost.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 56 × 23 × 27 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Rekapitulacija: Nemi film
Svetislav Basara”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

S. Markovića 11, Banja Luka + 387 66 119 142 chapterone@qodeinteractive.com
Newsletter


Brza i sigurna kupovina